Mondzorg a/d Zuidas> Tandheelkunde: meer dan een stralende lach
Mondzorg a/d Zuidas

ACTA ligt aan de Zuidas en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat geldt zowel voor patiënten die werkzaam zijn aan de Zuidas als daarbuiten, maar ook voor studenten en medewerkers. Als faculteit tandheelkunde van de VU en UvA leidt ACTA tandartsen op. In onze moderne klinieken worden de patiënten behandeld. ACTA is daarnaast voorzien van uitstekende onderzoeksfaciliteiten, waarin alle tandheelkundige disciplines een plaats krijgen. Dankzij de ligging is er uitstekende samenwerking mogelijk met andere faculteiten, met name het VUmc.

Sluiten Organisatie >
Tandheelkunde 3.0> Tandheelkunde: meer dan een stralende lach
Tandheelkunde 3.0

ACTA staat voor innovatie in het tandheelkundig onderwijs. Een belangrijke innovatie is de Simodont Dental Trainer, een 'dental simulator' van hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Studenten trainen op de Simodont Dental Trainer hun manuele vaardigheden in een realistische virtuele wereld en ze krijgen daarbij feedback op hun beslissingen en hun vaardigheden. Het verandert voor studenten de wijze van leren en het eigen maken van competenties.

Sluiten Simodont >
Grensverleggend onderzoek> Tandheelkunde: meer dan een stralende lach
Grensverleggend onderzoek

Het tandheelkundig toponderzoek van ACTA richt zich op de fysiologie en pathologie (ziekteleer) van de weefsels in en om de mondholte. Behalve aan infectieziekten zoals cariës (tandbederf) en parodontitis (ontsteking van bv. tandvlees) wordt aandacht besteed aan harde weefsels, het kaakstelsel, en de speekselklieren en orale slijmvliezen. Daarnaast is aandacht voor premaligne afwijkingen (voorstadia kanker) en sociale tandheelkunde.

Sluiten Onderzoek bij ACTA >
Persoonlijke aandacht> Tandheelkunde: meer dan een stralende lach
Persoonlijke aandacht

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) heeft plaats voor nieuwe patiënten. Bij ACTA krijgt u zeer persoonlijke aandacht en ontvangt uw gebit zorg op academisch niveau. Wij nemen graag de tijd voor u. Alle behandelingen worden helder uitgelegd, zodat u precies weet waar u aan toe bent. En dit alles tegen een speciaal tarief.

Sluiten Patiënt bij ACTA >

    spamfuik@vu.nl