Home > Actueel > Nieuwsarchief > 2010 > ACTA is verhuisd!
Nieuwsarchief
31-08-2010

ACTA is verhuisd!

ACTA is verhuisd: sinds 17 augustus 2010 is de faculteit tandheelkunde van de VU en de UvA niet meer te vinden aan de Louwesweg 1, maar aan de Gustav Mahlerlaan 3004.

Het nieuwe ACTA-gebouw ligt aan de Zuidas en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat geldt zowel voor patiënten die werkzaam zijn aan de Zuidas als daarbuiten, maar ook voor studenten en medewerkers.

De hoofdingang van het nieuwe gebouw is bereikbaar via de Gustav Mahlerlaan, een zijstraat van de De Boelelaan. Direct bij de hoofdingang van het gebouw bevindt zich de ontvangstbalie, waar de patiënten en bezoekers worden opgevangen. Via de centrale wachtkamer en een roltrap in de hal worden de patiënten naar boven gevoerd. Vanaf hier komen de patiënten eenvoudig bij de etagebalies en kleine wachtruimtes van de verschillende zorgetages. Voor mindervalide patiënten zijn er liften beschikbaar.

Het voormalige ACTA-gebouw aan de Louwesweg  1 in Amsterdam dateert uit circa 1968 en vertoonde halverwege de jaren ‘90 steeds meer mankementen.


Na onafhankelijk onderzoek werd besloten door de colleges van bestuur van de UvA en VU een nieuw gebouw voor ACTA naast het VUmc te realiseren. Dankzij de ligging is er uitstekende samenwerking mogelijk met andere faculteiten, met name het VUmc.

In het nieuwe gebouw worden naast ACTA de opleiding Mondzorgkunde van Hogeschool InHolland en de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT) gehuisvest.

Nieuw adres

Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam
e-mail: info@acta.nl

Nieuw telefoonnummer
Algemeen: 020- 59 80888
Patiënten: 020- 59 80380

Meer informatie over de bereikbaarheid van ACTA via: contact & bereikbaarheid

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Direct naar
ACTA in een notendop Banner Onderzoek uitgelicht

spamfuik@vu.nl