Project Speciefieke Verrichtingen

Project Specifieke Verrichtingen open voor verwijzers

Binnen dit éénjarige project betaalt ACTA de kosten van specifieke tandheelkundige verrichtingen die door studenten Tandheelkunde uitgevoerd kunnen worden. Op deze manier wil ACTA patiënten tegemoet komen in de kosten van een kostbare behandeling en hen een mogelijk alternatief bieden voor het trekken van tanden en kiezen. Tegelijkertijd doen studenten Master Tandheelkunde meer praktische ervaring op en kunnen zij hun carrière starten met voldoende klinische vaardigheden.  

Behandelingen

Het project Specifieke verrichtingen omvat de volgende behandelingen:

-    endodontische behandelingen tot en met DETI-B1 score;
-    kroon- en brugwerk;
-    volledige protheses (VP) en partiële plaat- (PP) en frameprotheses (FP).

Eventueel benodigde röntgenfoto’s en restauraties zijn inbegrepen. Masterstudenten Tandheelkunde voeren de behandelingen kosteloos uit onder begeleiding van een ervaren tandartsdocent.

Verwijzen

Mogelijk heeft u patiënten in uw bestand met onvoldoende financiële middelen die in aanmerking komen voor een specifieke verrichting. U kunt deze patiënten verwijzen naar ACTA. Het gaat hierbij uitsluitend om een verwijzing voor deze specifieke behandeling. Uw patiënt blijft uiteraard uw patiënt. Verwijzen kan tot uiterlijk 1 september 2021. Via een screening wordt bepaald of de patiënt geschikt is voor deelname aan het project.

Meer informatie of vragen?

Wilt u een patiënt verwijzen of wilt u meer informatie over de voorwaarden en procedure? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via zorgbeleid@acta.nl.