Persberichten 2010


8 december 2010
Wondgenezend medicijn uit speeksel
Speeksel van de mens, in het bijzonder het eiwit histatine, blijkt wondgenezende eigenschappen te hebben. Het is een algemeen bekend fenomeen dat wonden in de mond sneller en beter genezen dan die in de huid, en ook het likken van wonden zou bevorderend zijn voor de wondgenezing.

22 november 2010
Opening nieuwbouw Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam
Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een nieuwe hoofdlocatie aan de Zuidas in Amsterdam. Op donderdag 25 november om 18.00 uur vindt de officiële opening plaats.

6 november 2010
Maximale benutting adhesieve tandheelkunde vraagt om intensieve scholing
Op woensdag 17 november houdt prof.dr. F.J.M. Roeters zijn inaugurale rede als bijzonder hoogleraar ‘Adhesieve tandheelkunde’ . Met het uitspreken van zijn rede, ‘P(l)akkende tandheelkunde’ aanvaardt hij openlijk zijn hoogleraarsambt.

1 oktober 2010
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst ACTA en TTL Oosterwijk
Op vrijdag 17 september jl. hebben decaan Albert Feilzer van ACTA en Patrick van Oosterwijk, directeur van het het tandtechnisch laboratorium Oosterwijk uit Utrecht, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met de ondertekening wordt een strategisch partnerschap voor de periode 2010-2015 aangegaan, waarmee de ambities van zowel ACTA als van tandtechnisch laboratorium Oosterwijk gestalte wordt geven.

27 augustus 2010
Mogelijkheden en beperkingen glasvezelversterkt brugwerk
Op donderdag 16 september 2010 verdedigt de heer F. Keulemans DDS zijn proefschrift ‘Exploring the limitations of fibre-reinforced composite fixed dental prosthese’. De promotie wordt gehouden in de Agnietenkapel en begint om 14.00 uur. Prof. dr. A.J. Feilzer is promotor. Dr. C.J. Kleverlaan en Dr. A. van Dalen zijn co-promotores.

25 augustus 2010
ACTA gastheer internationaal congres
Van 25 tot 28 augustus is ACTA gastheer voor het ADEE-congres (Association for Dental Education in Europe) Het ADEE-congres wordt bezocht door ruim 300 deelnemers uit de
Europese Unie die allen betrokken zijn bij het onderwijs in de tandheelkunde. Daarnaast nemen opleidingen uit de Verenigde Staten, Rusland en Japan deel aan het ADEE-congres.
Thema van het congres is: ‘Digital Dentistry’. Het congres is de eerste grote activiteit in het nieuwe ACTA-gebouw.