ACTA-student wint Hokwerda Award 2017

ACTA-student Willem Rademacher won 6 oktober de Hokwerda Award 2017. Hij bedacht de MTI-Scanner: een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor Medische Tandheelkundige Interacties. De tweede prijs ging naar Charlotte Hoogeveen (student Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool Groningen) voor haar idee: een automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden via Deep Learning.

19-10-2017 | 16:29

De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid - van patiënt en/of behandelteam, de gezonde werkwijze en of ergonomie binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint een geldbedrag van € 1.000 en hulp om het idee in de praktijk te brengen. De award werd uitgereikt door em. prof. drs. Oene Hokwerda, tijdens het KNMT Studentencongres op 6 oktober 2017 in De Rijtuigenloods in Amersfoort.

De Hokwerda Award is een gezamenlijk initiatief van de KNMT, de beroepsvereniging van tandartsen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De initiatiefnemers willen met de prijs stimuleren dat de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg verbeterd worden. Daarbij ligt de focus op duurzaamheid.

Meer informatie
www.hokwerda-award.nl