ACTA-studenten winnen drie keer prijs voor kindertandheelkunde scriptie

De Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde reikte dit jaar de NVvK-Elmex® scriptieprijs 2017 uit aan drie ACTA-studenten. ACTA won daarmee zowel de eerste- en de tweede prijs, als de derde prijs.

16-11-2017 | 15:47

Ellen Geuns won de eerste prijs voor een scriptie over haar buitenlandstage in Nicaragua met het onderzoek: Survival rate of primary molars treated with Atraumatic Restorative Treatment and Ultra-Conservative Treatment; 24 months results of a randomized clinical trial on Ometepe, Nicaragua. Ze schreef haar scriptie onder begeleiding van dr. Guus van Strijp. Daniella Pool won de tweede prijs. Haar scriptie ging over haar buitenlandstage in Brazilie  en werd geschreven onder begeleiding van Clarissa Bonifácio en dr Daniela Hesse. Ook de derde prijs voor ACTA-student Yannick Pooters werd door Hesse en Bonifácio begeleid en beschreef zijn buitenlandstage in Brazilië.

De NVvK-Elmex® Scriptieprijs bestaat uit een cheque ter waarde van €1000,- (beschikbaar gesteld door Elmex/Colgate) en een jaar gratis lidmaatschap van de NVvK. Met deze prijs willen de NVvK en Elmex® onderzoek op het gebied van de kindertandheelkunde stimuleren en het belang ervan benadrukken.

Meer informatie
NVvK-Elmex® scriptieprijs