Vertrouwelijke berichten via ZIVVER

Vanaf 1 augustus gebruikt ACTA het programma ZIVVER voor de uitwisseling van vertrouwelijke berichten met patiënten en instellingen. Voorheen gebruikte ACTA de KPN Zorg Messenger voor deze communicatie.

01-08-2018 | 9:00

ACTA wil zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie en de beveiliging van communicatie verbeteren. Reguliere kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post - blijken in toenemende mate kwetsbaar of inefficiënt en cyberdreigingen nemen toe. Sinds mei is er bovendien strengere wetgeving van kracht.

ACTA gebruikt ZIVVER om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER is gebruiksvriendelijk en versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals (bijzondere) persoonsgegevens of concurrentiegevoelige data. Zo kunnen alleen verzender en ontvanger beschikken over de informatie.

Wat betekent het gebruik van ZIVVER voor u?

  • U ontvangt binnenkort beveiligde communicatie via ZIVVER van ACTA. Om het bericht te lezen of om erop te reageren, is het niet noodzakelijk om een ZIVVER-account aan te maken.
  • U krijgt per bericht een notificatiebericht in uw e-mail.
  • Als u zelf ZIVVER (nog) niet gebruikt, bevat de e-mail een link naar een beveiligde omgeving waarvoor u een SMS of wachtwoord ontvangt op uw mobiele telefoon.
  • Zelf een (gratis) ZIVVER-account maken is eenvoudig en zorgt ervoor dat u niet elke keer een code in hoeft te vullen.

Geef wijzigingen in uw contactgegevens tijdig door

Om veilig met u via ZIVVER te blijven communiceren, is het van belang dat u wijzigingen in uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft.

Door ZIVVER te gebruiken, kunt u erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met uw privacy omgaan. Meer informatie over ZIVVER vindt u op www.acta.nl/zivver.