ACTA-student Iva Raghoebar wint NT-GSK Bachelorscriptie Award 2020

ACTA-student Iva Raghoebar heeft de jaarlijkse NT-GSK Bachelorscriptie Award gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar scriptie over ‘De invloed van de mondgezondheid op het ontwikkelen van koorts en bacteriëmie bij volwassen patiënten na hematopoëtische stamceltransplantatie’.

12-11-2020 | 10:54

De 1e juryprijs – bestaande uit een award en €1000 – werd afgelopen week overhandigd aan Raghoebar, die momenteel in de masterfase van haar studie tandheelkunde aan ACTA zit.

2e en 3e prijs
Lotte Woud en Jurriaan Vossen van de Nijmeegse opleiding tandheelkunde ontvingen de 2e prijs.  Zij wonnen een award en €500 met hun scriptie ‘Osteogene differentiatie van stromal vascular fraction en mesenchymal stem cells ‘. De 3e prijs ging eveneens naar ACTA, naar de studenten Ben Post en Pieter van der Moolen voor hun scriptie ‘Peri-implantaire problemen? Wees er vroeg bij!’. Hiermee wonnen ze €250 en een award.  

Publieksprijs
Naast de 3 juryprijzen kon er de afgelopen 2 weken gestemd worden voor de Publieksprijs NT-GSK Bachelorscriptie Award 2020, die werd gewonnen door de 3 Groningse studenten Sharon Dalhuisen, Marlies Elshoud en Jasmijn Kloet voor hun scriptie over de invloed van calcium op tanderosie in een zuur milieu. In totaal werd er 1581 keer gestemd voor de publieksprijs op de vijf genomineerde scripties. Ongeveer een 3e deel van de stemmen – totaal 544 – ging naar de 3 Groningse studenten.  Zij ontvingen een verrassingspakket van KNMT en Glaxo Smith Kline (GSK), dat al jaren de Bachelorscriptie Award sponsort.

Voor de veertiende keer georganiseerd
De NT-GSK Bachelorscriptie Award werd dit jaar voor de 14e x georganiseerd en is een initiatief van het Nederlands Tandartsenblad (NT) samen met GSK. De jury bestond uit tandartsen van de communicatieadviesraad van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).