ACTA-onderzoeker in '30 onder 30'

Tandarts-implantoloog Vivian Wu is 1 van de '30 onder 30': een lijst van 30 jonge talenten die Elsevier Weekblad jaarlijks opstelt.

29-04-2021 | 13:00

Beeld: Dirk Gillissen, 2019

Wu (28) wordt genoemd als 1 van de 'talenten die de toekomst van Nederland bepalen'. Elsevier schrijft dat Wu zo bijzonder is, omdat zij dankzij haar afstuderen op haar 26e de jongste tandarts-implantoloog ooit in Nederland is.

De Voorhoutse rondde haar studie Tandheelkunde bij ACTA met honours af. Op dit moment doet ze haar PhD-onderzoek bij ACTA over de toepassing van stamcellen bij het herstel van kaakbeen. Daarnaast werkt Wu bij haar eigen tandartspraktijk, die gespecialiseerd is in complexe tandheelkundige behandelingen.

Over haar plaats in de '30 onder 30' zegt Vivian Wu zelf: 'Ik voel me vereerd, en tegelijkertijd ontzettend dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen van ACTA. Dit vormt de basis voor waar ik nu sta.'

Eerder werd Wu al gelauwerd door de UvA als veelbelovende jonge alumna, en werd haar afstudeerscriptie genomineerd voor de scriptieprijs.

Meer informatie

Screenshot van het artikel van Elsevier over Vivian Wu

Lees het hele artikel via de Elsevier-website.