De NSE gaat van start! Doe mee en geef je mening over jouw opleiding

De Nationale Studenten Enquête (NSE) gaat weer van start. Hét landelijke onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling. Op donderdag 21 januari ontvang je een uitnodigingsmail. Doe mee en laat weten wat jij van je opleiding vindt.

14-01-2021 | 17:00

Met de NSE uitkomsten krijgt ACTA een goed beeld van wat jij als student waardeert en waar de verbeterpunten zitten. Daarmee kan ACTA stappen maken om de kwaliteit van de opleiding nog verder te verbeteren. Ook worden de resultaten gebruikt voor studiekeuzevoorlichting. Zo geef jij aankomende studenten een goed beeld van jouw opleiding. In de uitnodigingsmail staat een unieke, persoonlijke link, die toegang geeft tot de vragenlijst. Het invullen kost ongeveer 15 minuten van je tijd. ACTA hoopt dat je deze tijd wilt nemen om de vragenlijst weloverwogen in te vullen.
 
Uit welke vragen bestaat de enquête?
De enquête bestaat zowel uit vragen die voor alle deelnemende instellingen hetzelfde zijn als uit vragen die onderwijsinstellingen (UvA en VU) zelf kunnen kiezen. De vragen zijn ingedeeld in thema’s gericht op de inhoud van het onderwijs én op meer organisatorische zaken. Zo wordt bijvoorbeeld jouw mening gevraagd over de inhoud en opzet van het onderwijs, aansluiting op de beroepspraktijk of beroepsloopbaan maar ook over docenten, studiebegeleiding, toetsing en beoordeling, betrokkenheid en contact.

Wat doet ACTA met de resultaten?
De resultaten worden door ACTA gebruikt voor kwaliteitszorg en studiekeuzevoorlichting. Hoe meer studenten meedoen aan de NSE, hoe vollediger het beeld van de waardering van studenten over de opleiding. De NSE geeft inzicht in aspecten die door jou als student gewaardeerd worden en waar de verbeterpunten zitten. Daarmee kan ACTA vervolgens stappen zetten om de opleiding en faciliteiten nog beter aan te laten sluiten op jouw wensen. Daarnaast vormen de NSE-resultaten een belangrijke bron van studiekeuzevoorlichting aan aankomende studenten. Daarom is het belangrijk dat je de vragenlijst weloverwogen invult. De resultaten van de enquête zijn eind mei beschikbaar.

Doe mee en maak kans op een Apple Macbook Air t.w.v. 1.199,- euro
Als je mee doet geef je ACTA aanknopingspunten voor kwaliteitsverbetering en help je studiekiezers zich een goed beeld te kunnen vormen van het onderwijs en de faciliteiten van je opleiding. Je maakt ook nog eens kans op een Apple Macbook Air (t.w.v. € 1.199,-), Sony Noise Cancelling Headphones (t.w.v. € 380,-), Logitech Master Series muis en toetsenbord (t.w.v. € 218,-) of één van de 400x Bol.com bonnen (t.w.v. € 25,-).

Geen e-mail ontvangen?
Geen mail ontvangen of ben je de link kwijtgeraakt? Vraag dan een persoonlijke link op naar de vragenlijst via de lost-link-tool, bovenaan de pagina. Je vult hier je ACTA e-mailadres in. De link wordt dan nogmaals per e-mail toegestuurd. Lukt dit alsnog niet, neem dan contact op met Maureen Sluiter, Kwaliteitszorg Onderwijs ACTA, via m.sluiter@acta.nl.

Problemen met inloggen?
E-mail dan naar student@nse.nl.

Over de NSE
De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123.Kijk voor meer informatie op 1,2,3studiekeuze.nl.