Feedback Fruits aangeboden in Canvas per 8 juli

Doelgroep: Docenten en medewerkers

01-07-2020 | 13:56

Ben je geïnteresseerd om voor het komend Academisch jaar een activerende online leerervaring voor studenten te realiseren? Per 8 juli 2020 komt FeedbackFruits VU breed beschikbaar. FeedbackFruits is uitermate geschikt om online onderwijs vorm te geven voor het komende semester.

FeedbackFruits is een set van online gereedschappen om online onderwijs interactiever te maken en rijke vormen van feedback te genereren. Een flink aantal docenten van de Betafaculteit heeft vorig jaar al positieve ervaring opgedaan met FeedbackFruits: studenten en docenten zijn positief over de leereffecten en docenten waarderen het gebruiksgemak.

Danny Scholten en VU NT&L student-assistenten vertellen in deze sessie hoe FeedbackFruits wordt ingezet om studenten veel interactiever online studiemateriaal te laten bestuderen en online samen te werken. Hiervoor worden de functies Interactive Documents en Comprehension of Documents ingezet. Door via deze functies het onderwijsmateriaal specifiek te prepareren met inline vragen en discussieonderwerpen raken de studenten veel beter betrokken bij de stof.

Tijdens de sessie zal worden getoond hoe de functies werken en hoe er onderwijskundig het meeste rendement uit gehaald kan worden. Er is ruim de mogelijkheid om vragen te stellen, o.a. over hoeveel voorbereidingstijd het vergt, begeleidingstijd, hoe om te gaan met beoordelen, maar ook over bijvoorbeeld copyright zaken.

Alvast vooruitkijken? Bekijk de presentatie die Danny gaf op de afgelopen VU Onderwijsdag 2020.

Registreer je voor de online sessie op 7 juli van 15:30 - 17:00

Alle online Evenementen op de VU Onderwijswerkplaats.