Recent nieuws

Sluiting ACTA rond jaarwisseling 2020

24-11-20

De sluitingsdagen rondom Kerst en de jaarwisseling zijn dit jaar gewijzigd. Op donderdag 24 december sluit het gebouw om 16:00 uur t/m zondag 3 januari 2021. Er zijn ook geen onderzoeksactiviteiten tijdens de weekenden van de sluiting.

ACTA-docent Michiel van der Linden ontvangt prijs voor onderwijsvernieuwing

12-11-20

Universitair docent Michiel van der Linden (sectie Sociale Tandheelkunde) heeft, samen met universitair docent Denise Duijster en hoogleraar Geert van der Heijden (beiden sectie Sociale Tandheelkunde), de ADEE GSK Dentistry in Society Scholarship Award ontvangen. De ADEE GSK Dentistry in Society Scholarship Award is een prijs voor vernieuwende onderwijsmethoden in Dentistry & Society.

ACTA-student Iva Raghoebar wint NT-GSK Bachelorscriptie Award 2020

12-11-20

ACTA-student Iva Raghoebar heeft de jaarlijkse NT-GSK Bachelorscriptie Award gewonnen. Ze kreeg de prijs voor haar scriptie over ‘De invloed van de mondgezondheid op het ontwikkelen van koorts en bacteriëmie bij volwassen patiënten na hematopoëtische stamceltransplantatie’.

ACTA-hoogleraar Sue Gibbs wint met TPI Helpathon Team prijs voor proefdiervrij innovatieprogramma

11-11-20

Sue Gibbs, celbioloog en hoogleraar bij ACTA en Amsterdam UMC, heeft met het TPI Helpathon team de Lush Prize Training Award 2020 gewonnen.

ACTA ontvangt substantieel subsidiebedrag voor onderzoek naar microbioom

11-11-20

ACTA krijgt samen met 3 andere UvA-faculteiten 2,25 miljoen euro subsidie van het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor onderzoek naar ons microbioom.

ACTA-promovendus wint EFP-prijs

16-10-20

ACTA-promovendus Luciano Pitzurra (Parodontologie) won onlangs de 1e prijs in de categorie 'Preclinical & Basic Research' van de European Federation of Periodontology (EFP).

ACTA-promovendus wint Robert Frank Award

16-10-20

ACTA-promovendus Madeleine Kosho (Parodontologie) won onlangs de Robert Frank SENIOR/Clinical Research award. Ze ontving de 1ste prijs (€1.000) voor haar onderzoekspresentatie 'Pilot study into the assessment of the 10-year risk for CVD mortality in patients with and without periodontitis'.

Mondneusmaskers verplicht in ACTA-gebouw

15-10-20

Vanaf vrijdag 16 oktober is het verplicht om in het ACTA-gebouw een mondneusmasker te dragen.

ACTA hangt vlag uit tijdens Coming Out Day

08-10-20

ACTA hangt de regenboogvlag uit tijdens Coming Out Day op zondag 11 oktober. De regenboogvlag staat voor een inclusieve en veilige werk- en leeromgeving. Door de vlag op te hangen, dragen we uit dat we de LHBTIQA+-gemeenschap binnen ACTA steunen en dat we trots zijn op de diversiteit van onze medewerkers, studenten en patiënten.

Nieuwe openingstijden: koffiecorner begane grond

07-10-20

Vanaf maandag 26 oktober heeft de koffiecorner op de begane grond nieuwe, verruimde openingstijden.

Afstuderen aanvragen tijdens corona bij de Onderwijsbalie

05-10-20

Doelgroep: studenten

Corona gerelateerde vragen of twijfels

02-10-20

Op maandag 28 september zijn er nieuwe RIVM-maatregels opgesteld, ook specifiek voor de situatie in regio Amsterdam, die ACTA naleeft. Er wordt hiermee een beroep gedaan op ieders verantwoordelijkheid om de regels goed te volgen. Dat roept af en toe vragen op.

ACTA stelt mondneusmaskers beschikbaar aan medewerkers en studenten

01-10-20

Vanaf 2 oktober stelt ACTA IIR chirurgische mondneusmaskers ter beschikking aan medewerkers en studenten. Je kunt ze ophalen in de lockerrooms of bij de gebruikelijke uitgiftepunten van de dienst S&LM. Ze zijn niet verplicht; je mag ze gebruiken als je je daar prettig bij voelt.

ACTA ontvangt nieuwe Dental Trainers

17-09-20

ACTA ontvangt in december nieuwe Dental Trainers voor het onderwijs. Studenten kunnen de Dental Trainers gebruiken om te oefenen op virtuele 'patiënten'.

Veilige patiëntbehandeling

16-09-20

Sinds 15 juni behandelt ACTA weer patiënten en dat doen we uiteraard zo veilig mogelijk.