Recent nieuws

Tandvleesontsteking is te voorkomen!

07-05-21

Op 12 mei 2021 is het de Europese Dag van het Tandvlees. Daarom staat ACTA stil bij het belang van gezond tandvlees.

Sluiting ACTA Hemelvaart en Pinksteren 2021

06-05-21

Op donderdag 13 (Hemelvaart) en vrijdag 14 mei is ACTA gesloten. Ook op zondag 23 en maandag 24 mei (Pinksteren) is ACTA dicht.

ACTA-onderzoeker in '30 onder 30'

29-04-21

Tandarts-implantoloog Vivian Wu is 1 van de '30 onder 30': een lijst van 30 jonge talenten die Elsevier Weekblad jaarlijks opstelt.

ACTA-team van wetenschappers ‘Gewaardeerd’ voor structurele inzet wetenschapscommunicatie

23-04-21

ACTA-hoogleraren Fridus van der Weijden en Dagmar Else Slot ontvangen samen met hun onderzoeksgroep Preventie en Therapie van Parodontale Aandoeningen een bedrag van €10.000 van het Pilotfonds Wetenschapscommunicatie door Wetenschappers Gewaardeerd! Dit als ‘Waardering voor hun structurele inzet in de wetenschapscommunicatie’ voor hun inzending ‘Hou je mond fris en gezond’. Het aanvragende team bestaat verder uit ACTA-onderzoeker Eveline van der Sluijs en promovendi Cees Valkenburg en Therese Elkerbout.

ACTA doet mee aan internationaal onderzoek onder tandartsen

22-04-21

ACTA-infectiepreventie doet mee aan een groot internationaal onderzoek naar de kennis en perceptie van tandartsen op de corona-maatregelen in de tandartspraktijk.

Sluiting ACTA Koningsdag & Bevrijdingsdag 2021

22-04-21

Op maandag 26 en dinsdag 27 april (Koningsdag) is ACTA gesloten. Ook op woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag) is ACTA dicht.

Ondanks verlenging maatregelen, gaan patiëntbehandelingen gewoon door

07-04-21

Op dinsdag 23 maart liet de regering weten de huidige lockdown in Nederland te verlengen en de avondklok een uur later in te laten gaan (om 22.00u). De lockdown blijft van kracht tot en met 20 april. De overheid maakte eerder al een uitzondering voor praktijkonderwijs en voor de medische contactberoepen, waaronder tandartsen. De verlenging van de lockdown verandert daar niets aan. Dat betekent dat we patiënten kunnen blijven behandelen en de geplande behandelingen gewoon doorgaan.

ACTA ontvangt AMS outstanding paper award

24-03-21

ACTA-onderzoeker Ton Schoenmaker (Parodontologie) ontving 18 maart de AMS outstanding paper award. Hij ontving de prijs voor zijn publicatie over het effect van Activine-A op osteoclasten, cellen die bot afbreken, van patienten met de zeldzame bindweefselziekte Fibrodysplasia Ossificans Progeressiva (FOP, ook wel de ziekte van Münchmeyer genoemd).

ACTA ontvangt ORF-beurs

11-03-21

ACTA ontvangt een beurs van de Oral Reconstruction Foundation (ORF) voor de studie ‘Computer-assisted surgery to shorten the oral rehabilitation time in radiotherapy-treated head and neck cancer patients: a human cadaveric study'. In september 2020 ontving het onderzoeksteam ook een aanmoedigingsprijs van €5000 van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI).

ACTA ontvangt ESCMID-grant

11-03-21

ACTA heeft een ESCMID-grant ontvangen van €20.000 voor onderzoek naar de samenstelling van schimmels (microbioom) in de mond van moeder en kind.

ACTA 3de in QS World Rankings by subject

04-03-21

Dit jaar staat ACTA op plaats 3 in de QS World Rankings voor Tandheelkunde. Daarmee is ACTA gezakt van plaats 2 naar 3, maar behoudt ze haar hoge positie op de wereldranglijst. Bovendien blijft ACTA de hoogst genoteerde tandheelkunde-opleiding van Nederland. Nijmegen staat op #41 en Groningen op #50.

ACTA geen hinder van cyberaanval UvA

17-02-21

ACTA is een samenwerkingsverband tussen de UvA en de VU Amsterdam maar ondervindt desondanks geen hinder van de cyberaanval.

Elsbeth Kalenderian benoemd tot nieuwe decaan ACTA (NL/ENG)

17-02-21

De Colleges van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam hebben prof dr Elsbeth Kalenderian benoemd tot decaan van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), het samenwerkingsverband van de Faculteiten der Tandheelkunde van UvA en VU. Kalenderian is nu nog verbonden aan de School of Dentistry van de University of California - San Francisco. De benoeming is voor een periode van vijf jaar en gaat in per 1 augustus 2021. Kalenderian is tevens benoemd tot hoogleraar Algemene Tandheelkunde aan de UvA.

ACTA Cliëntenraad zoekt leden

02-02-21

ACTA vindt het belangrijk om goede en veilige zorg te verlenen aan alle patiënten.

De NSE gaat van start! Doe mee en geef je mening over jouw opleiding

14-01-21

De Nationale Studenten Enquête (NSE) gaat weer van start. Hét landelijke onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun studie en onderwijsinstelling. Op donderdag 21 januari ontvang je een uitnodigingsmail. Doe mee en laat weten wat jij van je opleiding vindt.