Recent nieuws

Advies, feedback of klacht?

15-12-17

Doelgroep: studenten

ACTA-student ontvangt Young Researcher Award

15-12-17

ACTA-student (Ma) Niloofar Feshangsaz ontving 8 december de 'Young Researcher Award' voor haar paper: 'Survival of halophilic archaeon Halovarius luteus gen. nov., sp. nov., to desiccation, simulated Martian UV radiation and vacuum in comparison to Bacillus atrophaeus'

Brief over bevoegdheid mondhygiënisten

11-12-17

Wetenschappers van ACTA stuurden een brief naar de minister van VWS over een voorgenomen experiment. Dit experiment over de zelfstandige bevoegdheid voor de mondhygiënist achten zij onwenselijk omdat niet aan de eerder geformuleerde voorwaarden wordt voldaan.

Feestelijke eindejaarslunch

07-12-17

Doelgroep: studenten en medewerkers

Van Loon ontvangt ELGRA Medaille

16-11-17

ACTA-wetenschapper dr. ing. Jack van Loon (kaakchirurgie VUmc/ACTA) ontving onlangs de ELGRA-medaille. Deze prijs wordt eens per twee jaar uitgereikt aan onderzoekers die een meer dan significante bijdragen leverden aan de wetenschappelijke en technologische vooruitgang op het gebied van zwaartekracht-onderzoek.

ACTA-studenten krijgen UvA-grassroot toegekend

16-11-17

Met hun inzending over het toepassen van handige videoclips in het tandheelkundig onderwijs (Dentlab) ontvingen ACTA-studenten Mike van Joost en Mathijs Delvigne eind november een UvA Grassroot.

ACTA-studenten winnen drie keer prijs voor kindertandheelkunde scriptie

16-11-17

De Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde reikte dit jaar de NVvK-Elmex® scriptieprijs 2017 uit aan drie ACTA-studenten. ACTA won daarmee zowel de eerste- en de tweede prijs, als de derde prijs.

Mededeling tentamen Medisch tandheelkundige interactie I van 24 november 2017

14-11-17

Doelgroep: studenten Ba 3

Aanmelden recidivisten PAKtoets Orgaansystemen

08-11-17

Doelgroep: studenten (recidivisten)

ACTA-student publiceert in Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde

02-11-17

Ma2-student Sam Willemse publiceerde 24 oktober in het Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde. Hij deed dat vanuit het honeursprogramma, een extra onderwijsprogramma naast het reguliere Bachelor- en Masterprogramma. Het programma is bedoeld voor excellente en gemotiveerde studenten Tandheelkunde en biedt extra uitdagingen op het gebied van onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg.

Haverman ontvangt VMTI onderzoeksstipendium

20-10-17

ACTA-docent Thijs Haverman MSc (Orale Geneeskunde) won 6 oktober de VMTI-Wetenschapsprijs. Hij ontving de prijs voor zijn onderzoek 'The influence of the oral microbiome and salivary proteome on oral complications in HSCT recipients: H-OME study'.

ACTA-student wint Hokwerda Award 2017

19-10-17

ACTA-student Willem Rademacher won 6 oktober de Hokwerda Award 2017. Hij bedacht de MTI-Scanner: een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor Medische Tandheelkundige Interacties. De tweede prijs ging naar Charlotte Hoogeveen (student Mondzorgkunde aan de Hanzehogeschool Groningen) voor haar idee: een automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden via Deep Learning.

ACTA verricht studie naar Sleep Position Trainer

10-10-17

Sinds kort kunnen patiënten met slaapapneu - naast de standaard hulpmiddelen zoals een luchtmasker (CPAP) of MRA-beugel - ook gebruik maken van de Sleep Position Trainer. ACTA heeft samen met het OLVG onderzoek gedaan naar dit hulpmiddel voor positie-afhankelijke apneupatiënten. Naar schatting hebben driehonderdduizend tot vierhonderdvijftigduizend Nederlanders te maken met slaapapneu. Waarvan het merendeel, zo’n tachtig procent, niet weet dat ze er last van hebben.

Studenten gezocht voor de Opleidingscommissie

06-10-17

Doelgroep: studenten

ACTA ontvangt NTvT onderzoeksbeurs 2017

05-10-17

ACTA-medewerker Willem Rademacher MSc ontvangt namens de sectie Orale Geneeskunde de NTvT onderzoeksbeurs 2017. Met deze beurs ontvangt ACTA een ton voor de opstart van een nieuw promotietraject voor de doorontwikkeling van de MTI-checker.