Recent nieuws

Feedback Fruits aangeboden in Canvas per 8 juli

01-07-20

Doelgroep: Docenten en medewerkers

Dagmar Else Slot hoogleraar ‘Preventie in de mondzorg’

01-07-20

Dagmar Else Slot is per 1 september 2020 aangesteld in het kader van het Fenna Diemer-Lindeboom leerstoelen programma bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en benoemd tot hoogleraar ‘Preventie in de mondzorg, in het bijzonder de klinische toepassing’. Ze is verbonden aan de sectie Parodontologie van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde (ACTA). Daarmee heeft ACTA de primeur, want zij is in Nederland de eerste mondhygiënist die benoemd is als hoogleraar.

Monique van der Veen benoemd tot hoogleraar monitoring in mondgezondheid en preventie

01-07-20

Monique van der Veen is met ingang van 1 september benoemd tot hoogleraar ‘Monitoring in Mondgezondheid en Preventie’ bij de sectie Preventieve Tandheelkunde van ACTA aan de Vrije Universiteit in het kader van een Fenna Diemer Lindeboom leerstoel.

Statement Racisme ACTA: Black Lives Matter

16-06-20

In reactie op de Black Lives Matter movement, de golf van protesten en de hernieuwde aandacht voor racisme heeft de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) een duidelijk statement gemaakt over wat de VU heeft gedaan en gaat doen.

Vanaf 15 juni start ACTA weer met inplannen alle zorg

16-06-20

Vanaf 15 juni biedt ACTA weer zorg tot het maximaal haalbare. We denken dat we dat intussen verantwoord kunnen doen. Dat betekent dat alle patiënten vanaf maandag 15 juni weer ingepland kunnen worden voor behandelingen. Dat doen we uiteraard zo veilig en verantwoord mogelijk, ter bescherming van uw en onze gezondheid.

Technische storing opgelost. Behandelingen weer volledig mogelijk

11-06-20

De technische storing waar ACTA vandaag mee kampte is opgelost. Alle patiëntbehandelingen zijn weer mogelijk.

ACTA-onderzoeker ontvangt NTVT-publicatieprijs

28-05-20

ACTA-wetenschapper Maurits van Selms heeft de NTVT-publicatieprijs gewonnen voor zijn artikel 'Zingen gaat niet gepaard met kaakklachten'.

Geleidelijke start activiteiten ACTA vanaf 11 mei

06-05-20

ACTA ging op 16 maart dicht vanwege de coronacrisis en het tekort aan mondneusmaskers. Vanaf 11 mei gaat ACTA geleidelijk en stapsgewijs weer beginnen met haar activiteiten.

Zoom Nederlandstalige installatie instructie

29-04-20

Doelgroep: medewerkers en studenten

Zoom veilig gebruiken met een VU account

28-04-20

Doelgroep: medewerkers

Thuis en onderweg update VU-IT faciliteiten

20-04-20

Doelgroep: medewerkers en studenten

Deadline Grassrootaanvragen uitgesteld naar 8 mei 2020

16-04-20

Doelgroep: docenten

ACTA wint 2020 IADR PRG/IAP Ricardo Teles Clinical Research Award in Periodontology

08-04-20

Medewerkers van de sectie Parodontologie o.l.v. ACTA-hoogleraar Parodontologie Bruno Loos winnen de 2020 IADR PRG/IAP Ricardo Teles Clinical Research Award in Periodontology.

Neem bij spoedeisende hulp aanvullende infectiepreventiemaatregelen

08-04-20

Mondzorgverleners die momenteel spoedeisende hulp verlenen, wordt geadviseerd aanvullende infectiepreventiemaatregelen te nemen. Het uitvoeren van reguliere behandelingen wordt, vanwege de huidige coronacrisis, op dit moment afgeraden.

Thuisstuderen tijdens Corona

27-03-20

doelgroep: studenten