Recent nieuws

ACTA verricht studie naar Sleep Position Trainer

10-10-17

Sinds kort kunnen patiënten met slaapapneu - naast de standaard hulpmiddelen zoals een luchtmasker (CPAP) of MRA-beugel - ook gebruik maken van de Sleep Position Trainer. ACTA heeft samen met het OLVG onderzoek gedaan naar dit hulpmiddel voor positie-afhankelijke apneupatiënten. Naar schatting hebben driehonderdduizend tot vierhonderdvijftigduizend Nederlanders te maken met slaapapneu. Waarvan het merendeel, zo’n tachtig procent, niet weet dat ze er last van hebben.

Studenten gezocht voor de Opleidingscommissie

06-10-17

Doelgroep: studenten

ACTA ontvangt NTvT onderzoeksbeurs 2017

05-10-17

ACTA-medewerker Willem Rademacher MSc ontvangt namens de sectie Orale Geneeskunde de NTvT onderzoeksbeurs 2017. Met deze beurs ontvangt ACTA een ton voor de opstart van een nieuw promotietraject voor de doorontwikkeling van de MTI-checker.

Canvas cursussen ACTA onderwijs zichtbaar voor iedereen met een VUnet-id

04-10-17

Doelgroep: studenten en docenten

Baaij wint Education Prize

04-10-17

Annemarie Baaij MSc won 16 september jl. de Education Prize van de European Society of Endodontologie. Ze won deze prijs met haar onderzoek: 'Influence of method of teaching endodontology on the self-efficacy and self-perceived competence of undergraduate students'

Canvascursus preklinische toetsen Bachelor Recidivisten 2017-2018

28-09-17

Doelgroep: Bachelorstudenten

KnowVU Seminar Canvas – de onderwijspraktijk

28-09-17

Doelgroep: Docenten

ACTA ontvangt onderzoeksgift voor onderzoek naar mondkanker

22-09-17

ACTA ontvangt een onderzoeksgift van de stichting ADP voor onderzoek naar mondkanker die voortkomt uit leukoplakie. De leiding van het onderzoek is in handen van prof. dr. Elisabeth Bloemena (Mondziekten & Kaakchirurgie, VUmc/ACTA).

Van Loon ontvangt de 'Engineering Science Book 2017'-prijs

14-09-17

Het boek: 'Generation and Applications of Extra-Terrestrial Environments on Earth' (River Publishers, Denemarken), van co-editor Jack van Loon (mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie ACTA/VUmc) ontvangt de 'Engineering Science Book 2017'-prijs. De hoogste prijs voor een boek van de International Academy of Astronautics (IAA).

ACTA vernieuwde prekliniek

12-09-17

Afgelopen maandag 11 september werd de vernieuwde prekliniek van ACTA geopend door ACTA-decaan prof. dr. Albert Feilzer en hoofd opleiding Mondzorgkunde InHolland Jacqueline van Rennes-Vrancken. De prekliniek, oftewel het ‘skillslab’, is één van de twee onderwijsruimtes waar studenten worden voorbereid op het behandelen van patiënten. Naast de vergrote capaciteit, zijn de behandeleenheden moderner en is het skillslab beter ingericht om een ‘state of the art’ behandelsituatie te oefenen.

Bedrijf of tandartspraktijk zoekt wetenschap

12-09-17

Bedrijven die onderzoek willen laten uitvoeren op tandheelkundig gebied - zoals onderzoek naar nieuw ontwikkelde producten - kunnen daarvoor sinds kort terecht op de ACTA-website. Daarnaast kunnen tandartspraktijken en bedrijven er informatie vinden over onderzoek op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.

ISOO Distinguished Service Award voor Raber-Durlacher

06-09-17

ACTA-wetenschapper dr. Judith Raber-Durlacher won afgelopen zomer de ISOO Distinguished Service Award. De prijs werd uitgereikt in Washington tijdens het congres van de Multinational Association of Supportive Care in Cancer (MASCC)/International Society for Oral Oncology (ISOO).

Van Diermen wint Award for Excellence in Dental Education

06-09-17

ACTA-docent dr. Denise van Diermen MD ontving eind augustus de internationale 'Award for Excellence in Dental Education'. De prijs werd uitgereikt door voorzitter prof. dr. Corrado Paganelli tijdens het onderwijscongres van de Association for Dental Education in Europe (ADEE).

Gustav Mahlerlaan vanaf de Parnassusweg afgesloten

01-09-17

Van maandag 14 augustus tot en met zondag 10 september is de Gustav Mahlerlaan, het deel tussen de Pernassusweg tot aan ACTA, gesloten. Komt u met de auto? Om de Gustav Mahlerlaan te kunnen bereiken, wordt het autoverkeer omgeleid via de De Boelelaan

Instroom Master 3 LAG per september 2017 aangaande ENDO

30-08-17

Doelgroep: Masterstudenten