Prebiotica en mondgezondheid

Sommige voedingsstoffen kunnen de groei van goede bacteriën stimuleren zodat ziekmakende bacteriën worden onderdrukt. Dit kan positieve effecten hebben op de mondgezondheid zoals minder tandvleesontstekingen. Tijdens dit onderzoek wordt het prebiotische effect in de mond van de zoetstof inuline onderzocht.

Naar wie zijn we op zoek?

Wij zoeken 70 gezonde personen met een gezonde mond van 16 jaar en ouder (met uitzondering van tandartsen, mondhygiënisten of studenten die een opleiding bij ACTA of InHolland volgen).

Wat houdt deelname in?

In de maanden april, mei en juni 2020 kom je in totaal 8x langs voor enkele eenvoudige metingen. De afspraken duren ongeveer 30 minuten en zijn op maandag en vrijdag. Onderdeel van je deelname is dat je gedurende 6 weken 4x daags je mond spoelt met een zoetstof of een zoute placebo. Deze mondspoeling los je zelf van te voren op in water. 2 van de 6 weken vragen we je om je gebit niet te reinigen (geen tandenpoetsen, mondspoeling gebruiken enzovoorts). Dit kan geen kwaad voor het gebit, omdat we tijdens de screening onderzoeken of je geschikt bent om mee te doen aan het onderzoek. Het onderzoek vindt plaats in april t/m juni 2020 op de maandagen en vrijdagen. Belangrijk is dat je een geldig BSN‐nummer hebt en je de afspraken nakomt. Aan het einde van het onderzoek ontvang je een financiële vergoeding van €400.

Kom ik in aanmerking?

Meldt u zich direct aanAan de hand van een aantal vragen kun je zien of je in aanmerking komt voor deelname aan het onderzoek. Beantwoordt alsjeblieft de volgende vragen: vul de INORE-vragenlijst in.

Bereikbaarheid

Het onderzoek vindt plaats bij Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam in Amsterdam. Lees hier meer over de bereikbaarheid van ACTA.

Meer informatie?

Download onderstaande documenten voor meer informatie:   

  • Informatiebrief proefpersonen INORE-studie
  • Folder medisch-wetenschappelijk onderzoek
  • Informatie over de studieverzekering INORE-studie
  • Toestemmingsformulier INORE