Wie zijn wij?

Patiëntenzorg

De afdeling Orofaciale Pijn en Disfunctie (voorheen Orale Kinesiologie) heeft een eigen behandelkliniek (ook wel: stafkliniek). Patiënten die door hun tandarts zijn verwezen naar deze kliniek komen terecht in een multidisciplinair behandelteam bestaande uit tandartsen/gnathologen, een fysiotherapeut en een psycholoog. 

Opleiding

Tandheelkundestudenten krijgen gedurende hun studie geregeld onderwijs in de herkenning en behandeling van spier-, bot- en gewrichtklachten (musculoskelettale stoornissen) van het kauwstelsel, (slaapgerelateerde) orale bewegingsstoornissen en gebitsslijtage. Daarnaast biedt de sectie aan afgestudeerde tandartsen een 3-jarige postdoctorale masteropleiding tot tandarts-gnatholoog.

Onderzoek

Naast promotieonderzoek en onderzoeksprojecten doet de sectie ook ook onderzoek in opdracht van derden. Binnen het onderzoek ligt de nadruk op: de diagnostiek, behandeling, oorzaken en/of gevolgen van musculoskelettale stoornissen van het kauwstelsel, (slaapgerelateerde) orale bewegingsstoornissen en gebitsslijtage.