Meer informatie & contact

Toelatingseisen
Om tot de opleiding te worden toegelaten, dient de student in het bezit te zijn van een geldig diploma van een tandheelkundige opleiding die door de Europese Unie is geaccrediteerd. Tevens dient de student BIG-geregistreerd te zijn. Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal is eveneens een vereiste.

Diploma 
Na succesvolle afronding van de opleiding ontvangt de afgestudeerde een certificaat voor orthodontie, dat geldig is in de hele EU. Om in het bezit te komen van dit certificaat moet de kandidaat slagen voor  de eindevaluatie die wordt uitgevoerd door de adviescommissie DMO die wordt ingesteld door de Registratiecommissie Tandheelkundige Specialismen (RTS). De specialist in opleiding wordt daarnaast in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan het examen voor het Membership of Orthodontics (Morth) van het Royal College of Surgeons of Edinburgh.

Duur van de opleiding 
De postacademische opleiding van ACTA is een 4-jarige fulltime interne opleiding die om de 2 jaar in oktober van start gaat. Wij hebben plaats voor 6 tandartsen. Van medio november 2021 tot medio januari 2022 kunt u solliciteren naar een opleidingsplaats in de groep van 2022-2026.

Informatie en inschrijving   
Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam
T.a.v. Secretariaat specialistenopleiding orthodontie
Gustav Mahlerlaan 3004
1081 LA Amsterdam
Tel. + 31 (0)20-59 80575 (bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag)

Specialisten.ortho@acta.nl

empty