Patiënten

Patienten - Parodontologie (2)

Patiënten verwezen naar de sectie Parodontologie worden binnen de kliniek onderzocht en behandeld als ze last hebben van de volgende klachten: bloedend tandvlees, pijnlijk  en/of gezwollen tandvlees, losstaande tanden en kiezen, ernstige aanhoudende ontstekingen, ontstekingen rondom implantaten, en slechte adem (halitose). Maar ook voor parodontale nazorg, om het gebit gezond te houden, kunnen patiënten bij ons terecht.

Behandelmogelijkheden

Er bestaat binnen de sectie Parodontologie een aantal behandelmogelijkheden die allemaal tot doel hebben de mond gezond te krijgen èn te houden. 

Afhankelijk van uw voorkeur en de ernst en de moeilijkheid van de situatie in uw mond wordt u ingedeeld bij een stafmedewerker, een tandarts-parodontoloog in opleiding, of een student tandheelkunde/mondzorgkunde. Veel voorkomende behandelingen zijn: second opinion, op preventie gericht consult, initiële parodontale behandeling, chirurgie t.b.v. tandvleesontsteking, esthetische chirurgie, het plaatsen van implantaten, en parodontale nazorg behandeling.  

Omdat parodontitis vaak meerdere oorzaken heeft dan alleen onvoldoende mondhygiëne wordt er ook ruim aandacht besteed aan de algemene gezondheid, de interactie met medicatie, en aan lifestyle factoren. 

Meer weten? 
U bent verwezen
Verrichtingenoverzicht
Urgent/pijnklacht 
Slechte adem (halitose)