Slechte adem (halitose)

Een slechte adem oftewel halitose komt vaak voor; bij ongeveer dertig procent van de mensen kan een slechte adem worden geroken. Daar kunnen patiënten zelf veel last van hebben, maar sommigen merken zelf niets. Daarnaast kan iemand onterecht denken last te hebben van slechte adem.

Slechte adem-spreekuur

ACTA heeft een slechte adem-spreekuur waar u kunt worden onderzocht en behandeld. U kunt het spreekuur bezoeken met een verwijsbrief van uw tandarts, mondhygiënist, kaakchirurg, huisarts of een medisch specialist. Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een uitgebreide vragenlijst en informatiebrief. Tijdens het spreekuur wordt uw ademgeur op verschillende manieren bepaald. De tandarts zal met haar eigen neus aan de lucht uit uw mond en neus ruiken en uw ademgeur ook met behulp van een apparaat onderzoeken. 

Behandeling

Afhankelijk van wat de tandarts denkt dat u heeft, wordt bepaald welke behandeling voor u nodig is. Er wordt vooral aandacht besteed aan het tandvlees, de tong, mond schoonmaken en het gebruik van specifieke spoelmiddelen voor de mond. U kunt ook worden doorverwezen naar een huisarts, keel, neus en oor-arts, internist of een tandarts-psycholoog. 

Maak een afspraak via het secretariaat: (020) 59 80322