Inschrijven bij Kindertandheelkunde

Als u voor uw kind een tandarts zoekt, dan kunt u uw zoon of dochter bij onze afdeling inschrijven. U kunt ons bellen op 020-5980532 of het digitale formulier invullen. Het is voor onze collega’s handig als u het BSN en de verzekeringsgegevens van uw kind bij de hand heeft. Na de inschrijving krijgt u een eerste afspraak voor uw kind. U kunt ook een email sturen naar bodkinderkliniek@acta.nl. Een van onze collega’s zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor de inschrijving en het maken van een afspraak. Als uw eigen tandarts uw kind naar onze afdeling heeft verwezen voor behandeling, dan vragen wij u om de verwijsbrief bij de eerste afspraak mee te nemen. Heeft u bezwaar tegen de behandeling op de onderwijskliniek? Geen probleem. U kunt dit gerust bij de inschrijving aangeven.

Intake
Bij de intake (de eerste afspraak) van uw kind onderzoeken we het gebit van uw kind om te bepalen welke behandelingen nodig zijn. Graag horen we van u en uw kind of er op dat moment problemen zijn en welke wensen u en uw kind hebben. Samen kunnen we dan zoeken naar een passende behandeling. Vaak maken we bij het eerste bezoek ook twee kleine röntgenfoto’s. Deze foto’s helpen ons bij het bepalen van het juiste behandelplan.

De behandeling
Het behandelplan verschilt per kind en is afhankelijk van de mondgezondheid van uw kind. We informeren u tijdens de intake over de benodigde behandelingen. Als de kinderen oud genoeg zijn om zelfstandig bij de behandelingen en controles aanwezig te zijn, dan vragen we u om in de wachtkamer te wachten totdat de behandeling of controle klaar is. Op deze manier is het voor de behandelaar gemakkelijker om contact met uw kind te maken en een goede behandelrelatie op te bouwen.

Preventie
Een zeer belangrijk onderdeel van het behandelplan bestaat uit het voorkomen van nieuwe gaatjes. In veel gevallen zijn gaatjes te voorkomen door een goede manier van tandenpoetsen met de juiste tandpasta. Ook is het belangrijk niet te vaak op een dag iets te eten of te drinken. We nemen graag de tijd om deze informatie en tips met u en uw kind te delen. Graag beantwoorden we ook alle vragen die u heeft met betrekking tot voeding en tandenpoetsen.

De basisverzekering vergoedt veel kosten

Het verplaatsen of afbellen van afspraken
Een gemaakte afspraak kunt u minimaal 24 uur van te voren afbellen of verplaatsen. U kunt daarvoor bellen met (020) 59 80380 op werkdagen tussen 8.15 tot 17.00 uur. Als u uw afspraak niet tijdig afbelt dan kunnen hiervoor kosten in rekening gebracht worden.