Mijn eerste tandarts (MET)

Mijn Eerste Tandarts (MET) - beeld
Beeld: Gillissen

De afdeling Kindertandheelkunde van ACTA biedt tandheelkundige zorg voor de allerkleinsten binnen de kinderkliniek Mijn Eerste Tandarts (MET).

Waarom Mijn Eerste Tandarts?
Mijn Eerste Tandarts richt zich op preventie en behandelen van de allerkleinsten vanaf de komst van het eerste tandje. Vanaf dat moment kunnen gaatjes in tanden en kiezen voorkomen worden. Wanneer kinderen eenmaal een gaatje hebben, is de kans groter dat ze meer gaatjes krijgen. Bij MET proberen we samen met u te voorkomen dat er problemen in het gebit van uw kind ontstaan. Veel problemen met tanden kunnen worden voorkomen of gemakkelijker worden behandeld in een vroeg stadium.

Het eerste bezoek aan Mijn Eerste Tandarts
Tijdens het eerste bezoek maken we kennis met u en uw kind, beantwoorden we uw vragen en beginnen we met het opbouwen van een relatie. De beste manier om u voor te bereiden op dit bezoek is om thuis vast rustig na te denken over wat u wilt weten, wat u zoekt voor uw kind en wat u van ons verwacht. In het kennismakingsgesprek besteden we aandacht aan de gezondheid, het karakter en de gewoontes van uw kind. U krijgt een paar vragenlijsten toegestuurd voorafgaand aan het eerste bezoek, zodat we al wat achtergrondinformatie hebben over uw kind. Inzicht in het gedrag en karakter van uw kind zijn van belang om tot de beste behandelwijze komen. De kinderkliniek Mijn Eerste Tandarts bevindt zich op de tweede etage. ACTA beschikt over een aantal liften die u en uw kind (met kinderwagen) naar deze etage kunnen brengen.

Een behandelplan op maat
Voor alle ACTA-patiënten maken wij een behandelplan. De nadruk ligt op preventie. We proberen gaatjes te voorkomen door informatie te geven over tanden krijgen, voeding, poetsmethode en het gebruik van fluoride in tandpasta. Daarnaast kunnen we informeren over mondgewoontes zoals het gebruik van een speen of duimen. Ook richten we ons samen met u op het voorkomen van ongevallen die het gezicht en de tanden kunnen beschadigen.

Behandelingen met ouders
Tijdens de behandelingen van Mijn Eerste Tandarts mag u in de behandelkamer aanwezig zijn. Kinderen voelen zich daardoor meer op hun gemak.

Vanaf welke leeftijd is poetsen belangrijk?
Hoe eerder u de tanden van uw kind goed poetst, hoe groter de kans op een blijvend gezond gebit. U kunt het beste vanaf de doorbraak van het eerste tandje beginnen met tandenpoetsen en vanaf dan ook de tandarts bezoeken.

Aanmelden en inschrijven
Wilt u dat uw kind patiënt wordt bij ACTA? Heeft uw eigen tandarts u naar ons verwezen? Of heeft u een vraag? Bel of mail dan gerust met de afdeling Kindertandheelkunde via: (020) 59 80532, het digitale formulier of bodkinderkliniek@acta.nl

Het verplaatsen of afbellen van afspraken
Een gemaakte afspraak kunt u minimaal 24 uur van te voren afbellen of verplaatsen. U kunt daarvoor bellen met (020) 59 80380 op werkdagen tussen 8.15 tot 17.00 uur. Als u uw afspraak niet tijdig afbelt dan kunnen hiervoor kosten in rekening gebracht worden.

Meer informatie
Lees ook het artikel over MET in SDU magazine