Parkeren

ACTA heeft geen eigen parkeerfaciliteiten. Werknemers, patiënten en bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeergarages van Vrije Universiteit Amsterdam en Vumc. Het parkeren valt daardoor onder het gezamenlijke parkeerbeleid van VU/VUmc. Houd er rekening mee dat parkeren in de omgeving van ACTA tijd kost in verband met files voor de parkeergarages en het zoeken naar een plekje. 

Parkeergarage P2

Patiënten en bezoekers van VUmc en ACTA kunnen parkeren in de garage onder het ACTA-gebouw, garage P2. Bij het inrijden van de garage aan de achterzijde van het gebouw krijgen gebruikers een kaartje. 

Parkeerkosten

De parkeerkosten worden achteraf berekend en betaald. Het tarief bedraagt € 1,- per 17 minuten. Het te betalen parkeergeld wordt berekend in halve uren parkeren. 

Meer informatie?

In de loge van de parkeergarage zitten medewerkers van parkeerbeheer. Meer informatie is ook te vinden op: www.parkerenbijvu.nl en/of www.parkerenbijvu.nl/contact

Parkeertarieven parkeren op straat

De parkeertarieven voor parkeren op straat op de Zuidas worden vanaf maandag 6 maart a.s. verhoogd naar € 3,00 / uur met uitzondering van het gebied langs de Gustav Mahlerlaan tussen de Parnassusweg en de Beethovenstraat (deelgebieden Gershwin en Mahler). Hier blijft het huidige tarief van € 4,00 / uur gehandhaafd. Het nieuwe tarief van € 3,00 / uur geldt van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 19:00 uur. Buiten die tijden is parkeren op straat gratis. De huidige parkeerduurbeperking in het noordelijk deel van de Van der Boechorststraat (ten noorden van de A.J. Ernststraat) wordt opgeheven.