Specialistische tandheelkundige zorg

Topbanner OLP - Specialistische tandheelkundige zorg

Voor uw specialistische tandheelkundige zorg meldt uw eigen tandarts u aan bij een stafkliniek van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Deze zorg omvat bijzondere behandelingen die uw eigen tandarts liever laat uitvoeren door een tandarts of specialist met meer ervaring. De stafklinieken bevinden zich op de locatie Amsterdam. Verwijst uw eigen tandarts u naar ACTA voor een specialistische behandeling, dan ondersteunen wij de tandarts bij het verbeteren en/of het behouden van uw mondgezondheid. Wij gaan hiervoor een samenwerking met u en de tandarts aan.

Alleen op verwijzing van uw eigen tandarts, huisarts of medisch specialist
U kunt alleen bij de stafkliniek terecht als wij een verwijsbrief hebben ontvangen van uw eigen tandarts, huisarts of medisch specialist. Neem hierover contact op met uw verwijzer. Heeft u al een verwijsbrief, schrijf u in via het digitaal formulier en voeg een kopie van de verwijzing toe. Ook kunt u een kopie per post sturen naar de dienst Afspraken en Informatie.

Onder behandeling in de stafkliniek
U staat ingeschreven bij de stafkliniek waar een specialist of een gespecialiseerde tandarts u behandelt. De behandelaar bepaalt op basis van het eerste consult en de verwijzing van uw tandarts, wat de beste behandelmethode is. De behandelaar informeert u en uw tandarts hierover. Lees meer via Het behandeltraject in het kort.

Behandelkosten hoger dan €150,-
De behandelaar stelt een persoonlijk behandelplan met kostenoverzicht voor u op. Dit heet een Informed Consent. Lees meer via Informed Consent.

Tarieven
Alles over de tarieven en de behandelingen, vindt u onder Tarieven.

Een afspraak maken
Meer informatie over het maken van een afspraak vindt u onder Afspraken.

De verschillende disciplines
ACTA heeft negen tandheelkundige disciplines in huis en heeft daarnaast een directe samenwerking met de afdeling Kaakchirurgie van het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) en het VU medisch centrum (VUmc). Lees meer via Disciplines.

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie onder Vragen.