Mijn Eerste Tandarts (MET)

Mijn Eerste Tandarts (MET) - beeld
Beeld: Gillissen

De afdeling Kindertandheelkunde van ACTA biedt  tandheelkundige zorg voor de allerkleinsten binnen de kinderkliniek Mijn Eerste Tandarts (MET). Op deze webpagina leest u waarom mondzorg  voor kinderen tussen 0 en 4 jaar belangrijk is, wat bijzonder is aan onze zorg, hoe wij werken en hoe u zich bij ons kunt inschrijven.

Vanaf welke leeftijd is poetsen belangrijk?
Hoe eerder u de tanden van uw kind goed poetst, hoe groter de kans op een blijvend gezond gebit. Wij adviseren om vanaf de doorbraak van het eerste tandje te beginnen met poetsen  en voor het eerste bezoek naar de tandarts te gaan.

Waarom Mijn Eerste Tandarts?
Mijn Eerste Tandarts richt zich op preventie en behandelen van de allerkleinsten  vanaf de komst van het eerste tandje. Vanaf dan kunnen gaatjes in de tanden voorkomen worden. Wanneer kinderen eenmaal een gaatje hebben, is de kans groter dat ze meer gaatjes krijgen. Veel problemen met tanden kunnen worden voorkomen of gemakkelijker worden behandeld in een vroeg stadium.

Het eerste bezoek aan Mijn Eerste Tandarts
Tijdens het eerste bezoek maken we kennis met kind en ouder, beantwoorden we uw vragen en beginnen we met het opbouwen van een relatie. De beste manier om u voor te bereiden op dit bezoek is om thuis vast rustig na te denken over wat u wilt weten, wat u zoekt voor uw kind en wat u van ons verwacht.
In het kennismakingsgesprek besteden we aandacht aan de gezondheid, het karakter en de gewoontes van uw kind. U krijgt enkele  vragenlijsten toegestuurd voorafgaand aan het eerste bezoek, zodat we al wat achtergrondinformatie over uw kind hebben. Inzicht in het gedrag en karakter van uw kind zijn van belang om tot de beste behandelwijze komen.

Een behandelplan op maat
Voor alle patiënten op ACTA maken wij een behandelplan. De nadruk ligt op preventie. We proberen gaatjes te  voorkomen door  informatie te geven over tandjes krijgen, voeding, poetsmethode en het gebruik van fluoride. Daarnaast kunnen we informatie geven over mondgewoontes zoals het gebruik van een speen of duimen en het voorkomen van ongevallen die het gezicht en tanden kunnen beschadigen.

Behandelingen met ouders
Tijdens de behandelingen van Mijn Eerste Tandarts mogen de ouders in de behandelkamer aanwezig zijn. Hierdoor voelen de meeste kinderen zich meer op hun gemak.

De basisverzekering vergoedt veel kosten
De basisziektekostenverzekering vergoedt vrijwel alle kosten voor jongeren tot een leeftijd van 18 jaar. Hieronder vallen bijvoorbeeld het kennismakingsgesprek, de periodieke controle, röntgenfoto’s, poetsinstructie, verwijdering van tandsteen en het vullen van gaatjes en het verwijderen van tanden en kiezen.
Bij de meeste zorgverzekeraars declareert ACTA direct de kosten van de behandeling. In een enkel geval betaalt de zorgverzekeraar niet direct aan ons en ontvangt u een factuur van ACTA met een acceptgiro. Dit bedrag dient u zelf te voldoen aan ACTA. Vervolgens kunt u na betaling, deze factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Deze zal het bedrag op uw rekening terugstorten.

Aanmelden en inschrijven
Wilt u dat uw kind patiënt wordt bij ACTA? Of heeft uw eigen tandarts u naar ons doorverwezen? Bel of stuur een e-mail naar  onze medewerkers van de afdeling Kindertandheelkunde.
Telefoonnnumer patiëntenbalie:  020-5980532
E-mailadres: bodkinderkliniek@acta.nl

Tijdens uw eerste bezoek meldt u zich bij de centrale balie in de ontvangsthal op de begane grond ter controle van uw gegevens. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Voor de inschrijving heeft u de volgende documenten nodig:
  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, toeristen- of identiteitskaart) en het BSN-nummer van uw kind;
  • Verzekeringspapieren: bewijs van inschrijving van uw basisziektekostenverzekering en eventueel van aanvullende verzekeringen;
  • Een bankafschrift dat niet ouder is dan vier weken, zodat u kunt aantonen wat uw adres is.

De kinderkliniek Mijn Eerste Tandarts  bevindt zich op de tweede etage. ACTA beschikt over een aantal liften die u en uw kind (met kinderwagen) naar deze etage kunnen brengen.

Vragen?
Als u naar aanleiding van deze brochure nog vragen heeft, neem dan gerust contact op met de afdeling Kindertandheelkunde van ACTA:
Telefoonnnumer patiëntenbalie:  020-5980532
E-mailadres: bodkinderkliniek@acta.nl