Vrijwilligers gezocht: onderzoek naar het effect van probiotica op de mondgezondheid

Gezocht: Gezonde mensen met gezonde monden - beeld

Probiotica zijn levende micro-organismen die, wanneer ze in voldoende hoeveelheden worden toegediend, een gunstig effect kunnen hebben op de gastheer. Het doel van dit onderzoek is om te onderzoeken of probiotica ontstekingsverschijnselen in de mond kunnen verminderen. Doet u mee aan het onderzoek?

Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken 117 medisch gezonde mannen en vrouwen tussen de 18 – 55 jaar.

Duur onderzoek
De screening start vanaf 16 april 2018.
Het onderzoek start 15 mei 2018 en duurt 6 weken.

Wat houdt uw deelname in?
Gedurende zes weken komt u zes keer langs voor enkele eenvoudige metingen. De afspraken duren 20 tot 30 minuten. Onderdeel van deelname is dat u een periode van 4 weken driemaal daags een pastille opzuigt en dat u van deze 4 weken 2 weken uw gebit niet mag reinigen. Dit kan geen kwaad omdat we tijdens de screening vooraf onderzoeken of u geschikt bent om mee te doen aan dit onderzoek. Tijdens het onderzoek mag u geen andere producten gebruiken die probiotica bevatten.

Meldt u aan voor de screening!
Lijkt het u interessant om aan dit onderzoek mee te doen?  Bent u een niet-roker? Heeft u een geldig BSN-nummer en komt u de afspraken na? Aan het einde van het onderzoek ontvangt u een aantrekkelijke financiële Apply nowvergoeding van € 360. Via het online formulier meldt u zich aan voor de screening. Vervolgens wordt op korte termijn contact met u opgenomen voor een afspraak.
Deelname is vrijwillig.

Deadline aanmelden
De aanmelding is tot en met 4 mei open.

Bereikbaarheid
Het onderzoek vindt plaats op locatie Amsterdam. Lees meer over bereikbaarheid.

Meer informatie?
De sectie Preventieve Tandheelkunde voert het onderzoek uit. Neem contact op via (06) 82 04 82 57. Of stuur een e-mail naar PrOH-ACT@acta.nl.
Adobe pdf  Informatiebrief proefpersonen PrOH-ACT-studie
Adobe pdf  Folder Medisch-wetenschappelijk onderzoek
Adobe pdf  Informatie over de studieverzekering PrOH-ACT-studie
Adobe pdf  Routebeschrijving ACTA