Onderzoek naar implantaten en kronen

Om tanden of kiezen te vervangen, worden er meestal implantaten geplaatst. Het type implantaten en de wijze waarop de implantaten geplaatst worden kan variëren en hangt mede af van de situatie in de mond van de patiënt. Binnen ACTA worden verschillende klinische onderzoeken uitgevoerd gericht op het optimaliseren van het plaatsen van implantaten in verschillende situaties. Op dit moment zoekt ACTA voor drie onderzoeken proefpersonen:

  1. Patiënten waarvan een of meerdere voortanden een terminale diagnose vertonen maar nog niet zijn getrokken en waar een implantaat geplaatst moet worden. Lees hier de volledige informatiebrief;
  2. Patiënten waarvan al een of meerdere kleine kiezen in de bovenkaak zijn getrokken en waar een implantaat geplaatst moet worden. Lees hier de volledige informatiebrief;
  3. Patiënten waarvan al een of meerdere gebitselementen zijn getrokken en waar een implantaat geplaatst moet worden. Lees hier de volledige informatiebrief.

Meewerken?
Voor alle onderzoeken geldt in elk geval dat:

  • uw tandvlees gezond moet zijn;
  • dat u minimaal 18 jaar oud bent.
Bent u geïnteresseerd in deelname en wilt u weten of u in aanmerking komt voor deelname aan het onderzoek? Of bent u tandarts en wilt u een patiënt aanmelden? Geef uzelf of uw patiënt dan op via onderstaand formulier. Er wordt dan snel mogelijk contact met u opgenomen.