Een eigen vaste tandarts buiten ACTA

U heeft geen verwijzing nodig om u in te schrijven voor mondhygiëne.
Heeft u een eigen tandarts, dan ondersteunen wij uw tandarts bij het behalen van uw doelen. U vindt hier meer informatie over de behandeling, de tarieven en hoe u zich inschrijft.

Uw mondhygiënische behandeling
U wordt behandeld door studenten die worden opgeleid tot tandarts of mondhygiënist onder begeleiding van een ervaren tandarts of mondhygiënist. Als onderdeel van de opleiding Tandheelkunde van ACTA of Mondzorgkunde van de Hogeschool InHolland neemt iedere behandelaar de tijd om:

  • uw mondgezondheid te beoordelen en met u te bespreken;
  • uw wensen met u door te nemen;
  • u te adviseren over het behouden van uw mondgezondheid;
  • al uw vragen te beantwoorden over uw mondgezondheid.

U krijgt ook de tijd om uw behandelaar te informeren over uw gezondheid en andere zaken waarvan u denkt dat deze invloed kunnen hebben op uw behandeling, lees meer via Informeren van behandelaar.

Een behandeling duurt vaak langer
Omdat de behandelaar - als onderdeel van het onderwijs – de tijd neemt om bovenstaande punten met u door te nemen, duurt een behandeling vaak langer dan bij een ervaren tandarts.

U betaalt een verlaagd tarief
Omdat een behandeling vaak langer duurt, betaalt u voor de reguliere zorg een verlaagd tarief. Voor kindertandheelkunde en tandtechnisch (deel)werk - zoals de laboratoriumkosten bij kronen - betaalt u wel het normale tarief. Meer informatie over de tarieven, vindt u onder Tarieven.

Behandelkosten hoger dan €150,-
De behandelaar stelt een persoonlijk behandelplan met kostenoverzicht voor u op. Dit heet een Informed Consent, lees meer via Informed Consent.

Aannameconsult
Uw eerste afspraak bij ACTA is een aannameconsult. Tijdens dit consult onderzoekt de behandelaar of onze dienstverlening past bij uw zorgbehoefte, lees meer via aanameconsult.

Informeren van uw eigen vaste tandarts
Laat het uw tandarts weten als u zich inschrijft bij ACTA, zodat deze alle benodigde gegevens meegeeft. Uw tandarts kan röntgenfoto’s en/of gegevens op uw verzoek ook e-mailen naar ACTA via verwijzing@acta.nl.

Inschrijven voor mondhygiëne
U schrijft zich in via het digitaal formulier op de website of telefonisch via de dienst Afspraken & Informatie (A&I). Geef bij het maken van de afspraak aan dat u een eigen tandarts heeft en u specifiek voor mondhygiëne wilt inschrijven.