Vertrouwelijke berichten via ZIVVER

Netjes en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een heel belangrijk onderdeel van het werk van ACTA. Wij streven altijd naar het leveren van uitstekende en veilige zorg voor onze patiënten. Hierbij hoort ook de garantie dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld. Dit is nodig omdat de huidige manieren – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post - steeds meer kwetsbaar of ongeschikt zijn. Met het oog op de toenemende onlinedreigingen, wil ACTA de beveiliging van haar e-mail verbeteren.

ACTA gaat ZIVVER gebruiken

Vanaf 1 augustus 2018 gaat ACTA ZIVVER gebruiken voor het versturen van privacygevoelige informatie. Zo weten we zeker dat we veilig met u e-mailen, chatten en bestanden uitwisselen. ZIVVER is een Nederlands bedrijf dat anders is dan andere oplossingen omdat het makkelijk in het gebruik is en heel veilig. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of gevoelige gegevens. Op deze manier kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie.

Wat merkt u van het gebruik van ZIVVER?

Voor u betekent dit dat u binnenkort beveiligde e-mails via ZIVVER van ons ontvangt. U krijgt deze berichten gewoon in uw e-mail. Als u zelf geen ZIVVER gebruikt, bevat de e-mail een link naar een beveiligde website waarvoor u een SMS of wachtwoord ontvangt om het bericht te lezen. U hoeft geen ZIVVER account te maken om het bericht te lezen of om erop te reageren. In dit filmpje  ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest. Zelf een (gratis) ZIVVER-account maken is erg gemakkelijk en zorgt ervoor dat u niet elke keer een code in hoeft te vullen. Met een eigen account kunt u ook veilig dingen versturen via ZIVVER, bijvoorbeeld direct vanuit Outlook.

Geef wijzigingen door

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ACTA doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u in contact blijven. U kunt ons via het contact en inschrijfformulier op de website  op de hoogte stellen van wijzigingen.

Meer informatie

Door voor ZIVVER te kiezen, kiest ACTA voor de beste vorm van beveiliging van informatie. Zo kunt u erop vertrouwen dat wij zorgzaam met uw privacy omgaan. Meer informatie over ZIVVER vindt u op  www.zivver.nl  en  support.zivver.com. In ons  privacystatement patiëntgegevens  leest u meer over de manier waarop wij met uw gegevens omgaan.