Tandheelkunde voor mondhygiënisten

Toelating

Voor studiejaar 2018-2019 worden er 8 kandidaten toegelaten voor de instroom in de bacheloropleiding Tandheelkunde voor mondhygiënisten.

De wetgeving eist van ACTA dat er een selectie plaatsvindt, waarbij in ieder geval maatschappelijke ervaring in de mondzorg en (biomedische) kennis een rol spelen. Selectie door middel van loting is voor de toelating  2018-2019  niet toegestaan.

De selectie bestaat uit een biomedische toets en een schrijftoets. Deze toetsdag vindt plaats op vrijdag 25 mei 2018. Uiterlijk 14 dagen voor de toetsdag ontvang je nadere aanwijzingen ter voorbereiding op de biomedische toets. Er is geen mogelijkheid om de toetsdag op een ander moment te doen. Alleen de kandidaten die een volledig dossier aanleveren, worden uitgenodigd voor de toetsdag. Zie voor meer informatie “aanmelden”.

Geen toelating
Als drager van het hepatitis B-virus, kun je geen tandarts worden en mag je de opleiding tandheelkunde niet volgen. Zorg er daarom voor dat je weet of je al dan niet drager bent vóór je aan de opleiding tandheelkunde begint.