Kunst & cultuur

Naast de faciliteiten die de stad Amsterdam biedt, zijn er rondom het ACTA gebouw diverse mogelijkheden om cultuur om te snuiven.

Cultuurcentrum Griffioen

De Griffioen is het cultuurcentrum van de Vrije Universiteit. Naast cursussen organiseert de Griffioen films, muziek-, theater- en dansvoorstellingen en lezingen. De Griffioen biedt zowel bekende namen als nieuw talent de mogelijkheid om het podium te betreden. In de foyer exposeren maandelijks beeldende kunstenaars.

Adres en informatie
Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen, bereikbaar met tram 5 en 51, halte Uilenstede
Parkeren gratis. Informatie: 020 – 5985100 of www.griffioen.vu.nl

Kunst in het Exposorium

Het Exposorium verzorgt zes maal per jaar een tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving, architectuur en fotografie. Met de actuele tentoonstellingen zorgt het Exposorium voor een prikkelende omgeving voor studenten, medewerkers en bezoekers. De tentoonstellingen worden gehouden op de begane grond in het hoofdgebouw. Met de tentoonstellingen levert het Exposorium een bijdrage aan een intellectueel en cultureel prikkelende omgeving voor medewerkers, studenten en bezoekers.

VU Boekhandel

De VU-boekhandel is gevestigd in het Hoofdgebouw. Hier vindt u algemene boeken, zoals literatuur, kook- en reisboeken, en wetenschappelijke boeken. De boekhandel is gespecialiseerd in: Economie, Finance, Rechten, Theologie, Filosofie en Geneeskunde. De kantoorboekhandel van de VU is gevestigd in de VU-boekhandel en verkoopt o.a. tijdschriften, wenskaarten, postzegels, strippenkaarten en chipknips.

Openingstijden: Maandag - vrijdag: 9.00 - 19.00 uur  en zaterdag:  10.00 - 15.30 uur.