Huisvesting

Als je naar het buitenland gaat moet je ten eerste de huisvesting in het buitenland regelen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om je kamer in Nederland onder te verhuren, bijvoorbeeld aan een student die uit het buitenland komt.

Voor meer informatie over huisvesting kun je contact opnemen met de coördinator Internationalisering.

Huisvesting in het buitenland
In het geval van een uitwisseling is de huisvesting vaak al geregeld. Anders moet je er zelf op tijd achteraan gaan! Voor Free movers geldt dat zij zelf woonruimte zullen moeten regelen. De ervaringen van studenten die reeds op buitenlandstage zijn geweest kunnen nuttige tips opleveren. Je kunt ze lezen op de diverse weblogs op het ACTA-studieweb.

Verhuur eigen kamer
Wat betreft je kamer in Nederland dien je tijdig te overwegen of je je woonruimte in Nederland mag en wilt onderverhuren of hoe je de dubbele huur kunt gaan opbrengen. Mocht je onderhuur overwegen, dan kun je gedurende je verblijf in het buitenland je kamer verhuren aan een buitenlandse student die komt studeren in Amsterdam. Informatie hierover kan de UvA-student verkrijgen bij het kamerbureau van de ASVA-Studentenunie (www.asva.nl).
De VU-student kan zich wenden tot de zogenaamde Kamerbank via: www.HousingAnywhere.com