Internationalisering

In het derde jaar van de Master bestaat de mogelijkheid om in het kader van de Wetenschappelijke verdieping en/of het Klinisch profiel naar het buitenland te gaan. Het onderwijsprogramma kan hierop worden aangepast. In de Bachelor kun je tijdens het blok Wetenschappelijke stage naar het buitenland, maar hou er rekening mee dat in de Bachelor het onderwijsprogramma niet kan worden aangepast. Tevens dien je in de Bachelorfase de wetenschappelijke stage in het buitenland altijd zelf te organiseren. De Wetenschappelijke stage in het buitenland in de Bachelorfase levert dus een studievertraging op. Bachelor studenten die tijdens de Wetenschappelijke stage naar het buitenland willen, kunnen het beste contact opnemen met: internationalisering@acta.nl

Voorlichting en informatie
Voor advies en informatie over (het plannen van) de Wetenschappelijke verdieping en/of het Klinisch profiel in het buitenland, kun je contact opnemen met:
internationalisering@acta.nl

Voor korte vragen kun je ook langs de Onderwijsbalie lopen tussen 10.00 en 14.00 uur. In de maand december ontvangen alle Master 2 studenten van Internationalisering een mail met daarin de mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. De studenten hebben voorts de gelegenheid om zich hiervoor aan te melden. Lees voor meer informatie het stappenplan goed door.

Informatie via de UvA of VU over stages in het buitenland
Zowel de VU als de UvA heeft een bureau Internationalisering waar je als student terecht kunt voor voorlichting en diensten op het gebied van uitwisselingsprogramma's, beurzen, huisvesting, visa, verzekeringen, reisgidsen e.d.
De VU-studenten kunnen de informatie vinden op het serviceplein van VUnet.
Voor UvA-studenten kan dat via: http://buitenland.uva.nl

Overige interessante internetsites
www.nuffic.nl

www.wilweg.nl