Master

Honoursprogramma Ma-opleiding – wetenschappelijk onderzoek

ACTA biedt getalenteerde en ambitieuze studenten de kans om zonder extra kosten een extra en uitdagend programma te volgen. Je kunt als eerstejaars masterstudent solliciteren naar een van de vijf beschikbare plaatsen.

Naast je reguliere opleiding
In dit 3-jarige Honoursprogramma kun je je verder verdiepen in een wetenschapsgebied naar keuze, natuurlijk goed begeleid door een senioronderzoeker. Je zal in samenwerking met je begeleider een onderzoeksproject starten, inrichten, en uitvoeren. Het programma moet minimaal één wetenschappelijke publicatie opleveren. Daarnaast behaal je tenminste 30ECTS in wetenschappelijke scholing. Het voordeel hiervan is dat je vervolgens een verkorte PhD-opleiding kunt volgen na de afronding van je studie Tandheelkunde.

Tijdsinvestering
Honoursprogramma’s vergen een extra tijdsinvestering bovenop je reguliere opleiding. De ervaring die je opdoet is een waardevolle aanvulling op je opleiding, waar je in je verdere loopbaan veel profijt van zult hebben. Het programma mag niet leiden tot vertraging binnen de reguliere studie. De faculteit kan een student deelname aan het Honoursprogramma ontzeggen wanneer wel studievertraging ontstaat.

Selectiecriteria
Om deel te nemen aan dit Honoursprogramma moet je solliciteren. Dit kan bij de verschillende onderzoeksgroepen binnen ACTA, wanneer je zelf al een duidelijk idee hebt van het type onderzoek wat je zou willen opzetten. Maar je kan ook bij de onderwijsdirecteur je wens om dit programma te volgen kenbaar maken. Bij de selectie wordt gekeken naar je studieresultaten, je motivatie, je ambitie en naar je potentie om het extra Honoursprogramma naast je reguliere opleiding te volgen.

Meer informatie?
Dr. G.E.J. (Geerling) Langenbach
Directeur Dental School (Master) en coördinator Honoursprogramma masteropleiding
Email: g.langenbach@acta.nl