Canvas informatie

Vanaf september 2017 is Blackboard VU-breed vervangen door het nieuwe leermanagementsysteem (LMS) Canvas. Met Canvas kunnen we een sterke bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs dat we verzorgen voor onze studenten.

Het project (DLO21) dat Canvas op de VU realiseert heeft een doorlooptijd van twee jaar. In het jaar 2017 ligt de focus voornamelijk op het opleiden van docenten in het effectief gebruik van de (basis)functionaliteiten van Canvas. Echter, er is alle ruimte om Canvas op een meer innovatieve wijze te gebruiken. In het jaar 2018 verschuift de focus meer richting de didactische verrijking en het beter benutten van de didactische mogelijkheden van Canvas. 

Binnen ACTA is een Facultair Canvasteam samengesteld om dit project te begeleiden en te ondersteunen. Dit Canvasteam bestaat uit een Canvascoördinator (Diana Razab Sekh) en een aantal opleiders (ICTO-medewerkers van ACTA). Het Facultaire Canvasteam verzorgt de organisatie en communicatie rondom Canvas en de training van docenten in het gebruik van Canvas op hun faculteit. 

Door de gebruikersvriendelijkheid waarop het systeem is geselecteerd is de verwachting dat studenten intuïtief met het systeem kunnen werken. Verder zijn er op helppagina van Canvas online filmpjes en handleidingen beschikbaar.

Nieuwsberichten worden verspreid via de reguliere ACTA-kanalen: ACTAnet en ACTA Info.

Voor docenten heeft ICTO een handige online Helppagina beschikbaar: De CANVAS Mini WIKI Op deze wiki pagina's verzamelen wij (ICTO) alle belangrijkste instuctie's, opmerkingen en tips betreffende het werken met Canvas.