Instructievideo's opnemen

Inleiding

Naast de mogelijkheid om opnames te maken van hoorcolleges in de grote- en de kleine collegezaal kunt u zelf op een aantal manieren instructievideo's maken. Om een onderscheid aan te brengen via kwaliteitsnormen zijn er grofweg twee groepen te benoemen.

  1. De direct beschikbare en te gebruiken tools als Kaltura Capture space, waarbij de docent met behulp van een webcam en het signaal van zijn computerscherm zelf instructievideo's/kennisclips kan opnemen. Procedure: login bij Canvas en ga naar uw Cursus.
  2. Hoge kwaliteit bereikt u door voor een opname in de door de AVC van de VU gefaciliteerde laagdrempelige Quick Studio te kiezen. Hiervoor geldt dat speciaal voor deze setting een kleine studio permanent volledig is ingericht en geprepareerd. (Denk hierbij aan opnameapparatuur, belichting, achtergronden e.d.)

 

  • De AVC van de VU beschikt over 2 studio’s: de quickstudio, gelegen naast de AVC kantoren, en de uitgebreidere studio, gelegen in de kelder van het Hoofdgebouw
  • Er zijn 4 standaardproducten die zij kunnen bieden:         -----------------------------------------------------------------
    • In prijs lopen deze producten uiteen van € 120,- per uur in de quickstudio tot € 1820 (vanaf prijs) voor een greenscreenopname. Het prijsverschil wordt met name bepaald door het begeleidingsniveau van het AVC.
    • Bij de quickstudio (1) is de docent volledig zelf verantwoordelijk voor de voorbereiding en inhoud.
    • Producten 2,3 en 4 worden opgenomen in de AVC studio. Hierbij is de inhoudelijke begeleiding groter, en deze loopt op per product, het minst bij product 2 en het meest bij product 4. In de bijlagen is een korte uitleg gegeven per product.